29 oktober 2011

Örtsalt

God morgon!

I torsdags skrev jag om att spara ringblommor på burk.(klick). Bjuder på ett tips till. Plockade örterna från trädgårdslandet. (Örterna skall gärna plockas tidigare på hösten för att ha bättre smak.) Jag råkade ha rosmarin, timjan och citrontimjan. Rosmarinen har så pass stora blad, så de finfördelade jag med mixer. Blandade örterna med fint havssalt. Visst kan man torka olika örter i ugnen, köra sönder och blanda dem, men det ger jag mig inte tid till. Jag gjorde som Tareq på Trädgårdsfredag. Och det funkar! Jättegott salt i olika smaker på ett enkelt sätt.


Fixade till tre etiketter för att hålla koll på vad som finns i burkarna.


Här står de på köksbänken. Nära till hands vid matlagning.


Mina rostfria bollar. Gillar dem lika mycket nu som då jag köpte dem.


Hela samlingen ovanpå ugnen.

Verkar bli en fin och varm dag utomhus idag. Solen tittar redan fram. Jag skall passa på att byta krukor åt några blommor, så slipper jag röran med blomjord inne. Har fortfarande lite ett städa bort i trädgården också.

Hoppas ni får en bra lördag!

4 kommentarer:

  1. Ser ut som om vi har samma köksskåp, handtag och lister:)

    SvaraRadera
  2. Jepp, så är det! :o) Minns att vi talade om det en gång i tiden. Vi har gräddvita luckor och ni hade visst vita högblanka?

    SvaraRadera
  3. Jo vita, men inte blanka:)

    SvaraRadera