19 oktober 2011

Cup Cakes

Hejsan!

Fortsätter på temat bakverk. Det har ju kalasats i stugan och en del nya recept prövats. Nu har jag för första gången bakat Cup Cakes, ja eller det är ju kort och gott muffins. Muffins har jag bakat sen jag var åtta år. En av favorit sysslorna med mina systrar när vi var små. Men visst låter Cup Cakes lite trendigare? Nå, hur som helst här är de, bevisen på mina begynnande konditori talanger :o)

Citron Cup Cake med choklad topping och skumgodis.
Barnens favorit!

Samma grund med citron topping och strössel.


Recepten är från denna bok. Mitt exemplar råkar vara översatt till finska. En bok fylld av läckerheter från the hummingbird bakery (klick) i London. Klicka på bilden så kommer du till Gummerus förlagets finska sidor.

 

Om någon behöver lite hjälp med översättningen hör av er. På med förkläden och fixa till lite godsaker, för att fira höstlovet, om inget annat!

Hejdå! :o)

3 kommentarer:

  1. Heippa!! Jos teillä syödään hienoja muffinsia niin meillä, iltapalana ranskalaisia ja makkaraa nam nam! ja kyllä maistuu!!!!

    SvaraRadera
  2. mmm så goda de ser ut :D Jag har bakat sk cup cakes några gånger och det låter ju så mycket mera avancerat än muffins ;) Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Oi, teitä! Reglerna ändras genast mamma svänger ryggen till! :o)

    SvaraRadera