28 januari 2018

Smart självgående


Untitled

Nu tror ni kärringen blivit spritt språngande galen som visar suddiga förstörda bilder. Men nähäpp! Den är en liten fläkt som snurrar som bara attan. Dess rostfria blad alltså. Den står stationerad på vedspisen vid vår stuga, beredd på att jobba varje gång vi sätter fyr i vedspisen. Fläkten gör så att värmen sprids och vi får fortare upp värmen i stugan. 

Untitled

Den behöver ingen elektricitet utan bladen går igång på den värme som fläktens fot upptar. Fläkten finns i olika storlekar och vi har den med två vingar. Just nu och till 28.1 är den till klubbpris -50% hos Clas Ohlson, 39.95€. Rena rama kapet. Den rekommenderar jag varmt. Nedan skärmdump från Ohlssons sida. Inne på deras nätbutik hittar ni mer fakta om fläkten.


Untitled

Här kommer dagens andra husmorstips! Fyll ugnen med sten! Stenen alstrar värme och gör att den bevaras längre. Lite som en "varaava takka". Och vad de nu sen heter på svenska. Vi har lyckligtvis två ugnar i vår vedspis, så ypperligt att fylla den ena och använda den andra till matlagning. Sen är det ju bara att plocka ut tegelstenarna om man kommer på att man vill grädda i bägge.

UntitledInga kommentarer:

Skicka en kommentar