18 maj 2011

Sådden i paket

Igår kväll blev det inget bloggande. Gubben installerade ny trådlös skrivare till datorerna, så jag hade datorförbud. Då tar vi de i kväll i stället. Gårdagen var äntligen en dag då vi fick en hel del gjort. Kvällen tillbringade vi i trädgårdslandet. Jag hade stor hjälp av hela familjen. Kul med gemensamma intressen. Flera olika sorters morötter och ärter, rödbeta, olika sallader, bönor, luktärter, ringblommor, mm. Nytt för i år är fänkål och svartrot. Får se hur det lyckas?!

Vilken lyx när Gubben är hemma och går in och lägger barnen. Jag och fåglarna njöt av solnedgången och den otroligt vackra himlen. Jag kom in först efter 22.30. Det kallar jag "morsvila".


Det har växt så bra under paketet jag skrev om 6 maj så vi provar om de lyckas lika bland grödorna. Vi täckte in hela lådan med plast. En drivbänk i lite större format. Dagtid "luftar" vi sådden fär att det inte skall bli för fuktigt och börja mögla.


 Ingen vacker sy, men vi hoppas på tidig skörd.


 En liten kämpande buske, vita vinbär, som min far räddade från strandstenarna vid hans föräldrahem. En av rariteterna i vår trädgård. Den står än så länge i hörnet, i en av lådorna.


Vitlökarna på rad. Dem satte jag förra hösten och är så glad att lyckats
såhär långt. Väntar med spänning hur resultatet blir.


Nu först har dessa söta narcisser slagit ut. De överraskade
mig, eftersom jag glömt att jag satt dem ;o)


Rabarbern är fin och grön. Lillebror och jag bakade rabarberpaj idag. Nu har vi invigt
sommaren med paj i härliga grannars sällskap. Mums, att de va gott!


Nati Nati!

3 kommentarer:

 1. härligt när det man sått gror och artar sig! Hoppas att ni får njuta av mycket gott från er egna trädgård :) Ha en bra dag trots rgn och rusk!

  SvaraRadera
 2. De ska vi hoppas! Regn är bra när man just sått, så slipper man vattna. Positivt tänk! :o)
  Önskar även dig en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Det är alltid bra med positiva tankar :) Problemet med min blogg var sist och slutligen enkelt... Jag hade i ett inlägg laddat upp större foton än vanligt och pga det så rymdes inte den text som vanligtvis finns till höger på sin rätta plats!När jag ändrade bildstorleken så återställdes allt. Däremot vet jag inte varför kommentarerna inte regitrerats?!

  SvaraRadera