13 maj 2011

Lycka i Blått

Jag är alldeles snurrig i huvudet av allt som hänt idag. Alla de tankar en småbarnsförälder ibland plågas av och en del val som borde göras. Val som är svåra och som jag återkommer till när vi bestämt oss. Lite spänning får ni leva med. Hihii!

Tog ett varv via trädgården nu på kvällskvisten. Det brukar jag göra när barnen somnat. Inte en själ ute, förutom jag. De är så lugnt, stilla och fridfullt. Fåglarna sjunger kärleksvisor till varandra. De ni, den stunden är manna för själen.


Ännu gladare blev jag när jag hittade dessa små blåa vänner. Pärlhyasinter som jag hade inomhus förra påsken. Torkade dem över sommaren och grävde ner dem i rabatten höstas. De har samlat kraft i vinter och nu orkar de blomma.


Jag måste bara, visa bilden på de kortväxta narcisserna igen. Visst är de lite kul! Massor med 3-4cm höga blommor som lyser som små solar. Lite har de vuxit sen 6 maj...ja, eller bladen har åtminstone vuxit och fler blommor har slagit ut :o)

Jahapp, nu ska jag göra som så många andra finländare, titta på hockey. Några slutminuter hinner jag ännu med. De verkar gå lysande för "suomipoika" i kväll!

Kramizar till Er!

2 kommentarer:

  1. Hei.Minunkin puutarhassa on lyhyt kasvuisia narssia,olen ostanut viime vuonna ja olivat jo silloin lyhkäsiä,jos muistan oikein.Minun mielestä ovat erikoisia.rm

    SvaraRadera
  2. Jag har inte köpt dem, utan de är narcisslökar som jag hade inomhus förra påsken och petade ner i höstas. Visste att det inte skulle orka växa fullt höga, men inte trodde jag att de endast skulle bli 3-4cm :)
    Man får sig ett gott skratt mellan varven!

    SvaraRadera