2 april 2011

LördagsMys

Idag blir det två inlägg! Kul med bloggande! Bjuder på lite bilder från vår lördagsmiddag. Storasyster dukade, Pappa fixade mat, Lillebror stod för efterrätt och jag hängde tvätt. Jämn fördelning. Jag hade marinerat köttet tidigare, så lite hjälpte jag till med maten också :o) Storebror var inte hemma alls. Han åkte i morse till mommo och moffa.


Sniglar till förrätt! "Oj, pappa nog är det gott med sniglar. Jag undrar om någon annan på min klass gillar det här?" Sagt av Storasyster, 10 år. Ni må tro att det var gott!


Nöt yttrefile´ med rödvinssås. Rostad kålrot, morot, lök och klyftpotatis. Inte de vackraste upplägget men smaken var superb! Lillebror önskade gurka och sallad som tillbehör, eftersom han stod över förrätten. Enligt Lillebrors önskemål blev det pocknok  (popcorn) till efterrätt :o)

Lillebror ansåg att vår sjätte familjemedlem, Roger, också skulle vara med och mysa i kväll. Sagt och gjort! Roger fick tårta, hamburgare, bröd och sallad. Han satt som bordsäldst i Lillebrors stol :o)

p.s. Roger är en docka som jag sydde när jag var tio år. Min kompis är gudmor åt honom. Vi firade tom Rogers dop med glass. De ni, de va tider de! :o) d.s.


Stor kram till Gudmor Nina! :o)


3 kommentarer:

  1. Det där kallar jag middag ! Här blev det heimlaga pizza till förrätt, varmrätt och efterrätt ! ;)

    SvaraRadera
  2. Jo visst, men heimlaga pizza slår faktiskt de mesta! Och det kan man äta till frukost och lunch också :o)

    SvaraRadera
  3. Hyvältä näyttää ! Me herkuttelimme myös naudan ulkofileellä ja kyytipoikana oli kukkakaalia juustokuorutuksella ja paitettuja tomaatteja ja vuohen juustoa sekä salaattia jossa lisukkeena 3 eri juustoa ja paljon muuta herkkuja mm hunajameloonia. punaviiniä ja jälkiruuaksi jäätelöä.

    SvaraRadera