30 april 2017

Valborgsmässoafton


Untitled

Glad Valborg!

Untitled

Jo, det är dagsfärska bilder! Femton centimeter nysnö i morse lite över åtta, när jag begav mig ut för att föreviga trädgårdens vinterskrud. Det blev en vit Valborg i Österbotten i år. Mig gör det inget att de kom snö, faktiskt! Jag var förberedd på nattens snöfall och eftersom det snöat från och till senaste veckorna blev jag inte ens överraskad. Sedan vill jag självfallet också ha vår, grönska och knoppande blommor, men vi får bara vackert vänta!

Untitled

Untitled

Igår lyftes terrassmöblerna ut och familjen avnjöt munkar och mjöd i solskenet. Jag låg inne i mörklagt rum med århundradets migränanfall. Inte ens min migränmedicin hjälpte. Det är länge sedan jag haft migrän och dessutom så ampert. Resultatet av slarv, helt enkelt. För lite nattsömn och slarv med maten de senaste dagarna. Jag behöver sova mycket, minst 8,5h per natt, helst 9h. Och så får jag inte slarva med middag och lunch. Fullbokad kalender och lite mer stress än vanligt och det är kört. Bara att skylla sig själv, liksom! Hehee! Borde ju ha lärt mig vid det här laget eftersom jag haft migrän sedan jag var barn.

Untitled

När migränen sedan ger med sig, för det gör den ju alltid i något skede, är man som pånyttfödd. Livet leker och man kunde göra om hela universum för att man får sådan enorm energin igen. Efter migränkrapulan förstås. Baksmällan som räcker några timmar innan man fylls av energin jag skrev om. Den enorma befriande känslan att skallen håller ihop trots allt, och hjärnsubstansen hålls kvar inne i höljet. För så känns det när det är som allra värst. Att de säger poff och skallen delas som ett påskägg och värken och geggan rinner ut.

Untitled

Untitled

Vad beträffar vädret och snöslask på valborgsmässoafton så bryr jag mig föga denna gång, som sagt. Det finns så mycket annat värre än att haka upp sig på vädret. Migränskiten, orättvisor och för att inte tala om alla andra grymheter och svåra sjukdomar. Tänka att förstöra en fin dag med att tjura om vädret. Det man ändå inte kan rå på. Synd att förbruka energi på sådant. Man blir bara sur och inåtvänd. På med festkläderna och klackaskona. Blås serpentiner omkring er och drick ett extra glas skumpa och ni ska se att det blir toppen trots allt!

Untitled

Här har vi kvällens stek i ugnen. När jag skrivit klart detta ska jag hänga tvätt och efter det tvätta golvet på övre våningen. Plantera lite och kanske hinna pyssla lite också. Allt det jag hade planerat att göra igår när jag låg nerbäddad, men i stället får göra idag. För tänk om ja hade haft nån värre åkomma och inte kunnat stiga upp idag heller. Nej vet ni, vi borde verkligen vara mer tacksamma och sluta tramsa över småsaker som lite snöfall! Puss på er och Glada Vappen!

Untitled

p.s. Där under snön, i ena rabatten, kämpar blåsipporna sin kamp. De kommer att klara sig, såna kämpar som de är! Bilden tagen i går kväll.


Untitled

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar