23 maj 2015

Magisk virkad svamp


IMG_9206

Hej lördag och bloggläsare! Här har vi värsta höststormen. Det regnar så man nästan tror att nån duschar huset. Vinden sliter så jag trodde taket skulle lyfta, där ett tag. Mörkt, kallt och herrans ruskigt! Perfekt dag att städa. Vi försöker få  huset i skick inför kommande kalas och konfirmation.

IMG_9153-1

Jag skurar köksluckor. Ni vet sådär som man bara skurar några gång per år. Ja, eller så gör jag, för så aktiv skurare är jag inte. Jag har använt dessa små runda svampar och pytte lite diskmedel. Rena magin, vill jag påstå! Mirakelsvampar som min storasyster virkat till mig. Motsvarar den vita s.k. magi-svampen som finns i handeln, men denna sliter inte på ytan. Jag gned nämligen sönder ytan på en av luckorna en gång tidigare, just med den vita svampen som köps.

IMG_9152-1

Jag använder dessa virkade svampar till allt sen jag fick dem. Glaspannan till kaffekokaren blir skinande ren. Rostfria kastruller blir så rena att man nästan kan spegla sig i dem. På sommarstugan diskar jag allt med en av dessa. Putsar kaklen i köket, kalkavlagringar i blomvaser, diskhon...ja, jag sa ju allt!

IMG_9156-1

17276957912_bf8d51cfa1_o

2 kommentarer:

  1. Jag gillar inte riktigt de där magi-svamparna man köper, de slits ju ut med detsamma (jag städar nog för sällan!) så en virkad svamp skulle jag gärna ha. Kan du tipsa om var man hittar mönster eller någon form av beskrivning? Eller kanske din syster säljer dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan! Ursäkta mitt sena svar! Min syster säljer dem. Hör av dig till Seralias mail om du är intresserad :o)

      Radera