7 juli 2014

Vit doftande liten


Har ni inte denna i er trädgård är det något jag varmt rekommenderar. En så söt, härligt doftande, härdig marktäckare - Krypflox. Bladen täcker marken (...och ogräsen syns inte lika bra. Utmärkt!) och blommorna är ca 20 cm höga. Den klarar sig i full sol lika bra som i halv skugga. Så tacksam! Jag delade mig mig till grannfrun för nån sommar sen. Vi satte den som marktäckare under pionerna och oj, så vackert den spritt sig. Precis som jag ville den skulle! Jag gillar vita blommor, som ni vet, så därför valde jag den. Men annars finns den i flera färger. Kolla hos planthandeln. Här plockade jag in av dem och hela köket doftade sommar!


Nu ska jag och Lillebror ut och resa lite ogräs i rabatterna i
väntan på att Gubben och Storebror kommer hem från golfrundan.

Solig måndag till er!

 

4 kommentarer:

 1. Nu har jag läst i kapp lite här på din blogg. Så vackert det blommar i era rabatter! Jag har också rensat lite i dag. Man får ta lite i taget och försöka hålla undan de värsta ogräset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Blir så när det är så fin väder, att man läser i kapp sen när man ger sig tid. Får rensa och vila mellan varven. Tungt jobb i värmen :)

   Radera
 2. Blir så imponerad av alla dina vackra blommor! Sen charmades jag totalt av lekstugan. Så härligt när det syns att man får leka här.
  Njut av veckan vad du än hittar på! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tack! Lekstugan har varit väl använd under åren! Synd att Lillebror och hans kompisar inte anammat storasyskonens lekstugetalanger :)

   Radera