18 juli 2014

Klipp till och vik ner


IMG_5706

Sent i går kväll tog jag en liten kamerarunda i trädgården. Tillbringade gårdagen i där, klippte ner, rensade och snyggade till. Kölden, blåsten och så hettan på det har satt sina spår i min trädgård i alla fall. För tvära kast. Det vita Karpaterklockor blommar dock hur fint som helst.

IMG_5708

IMG_5693

Tjärblomster har blommat klart för i sommar. Jag viker ner stjälkarna så de fulla frökapslarna för tömmas och fröna trillar ner i jorden. Sen blir de nya plantor. Om nån vecka klipper jag ner.

IMG_5699

Lupiner har vi några 'buskar' på bakgården. Vackra, doftande, mäktiga sommarogräs. Vill inte att de ska spridas och ta över allt. De är rätt aggressiva om man släpper dem fritt. När de blommat ut klipper jag ner och slänger blommorna. Bara bladen i sig är ju hur dekorativa som helst. Längst ner på bilden ser jag att jag tydligen missat några små frökapslar.

IMG_5712

Tror jag kommit upp i 'tantåldern'. Fniss! Jag brukar ha roligt åt min mamma som sparar en massa små frösådda plantor här och där. Nu har jag blivit likadan. Har inte hjärta att rensa bort dessa små tappra penséer som blommar så fint i gruset.

IMG_5734

Blir en till dag med trädgårdsjobb. Syrenhäcken ska beskäras och dikeskanten rensas lite.
Ha en fin torsdag! Vi ses!

IMG_5735
2 kommentarer:

  1. Allt du gör är så beundransvärt ordentligt! Såg bolstren du sytt om och vilken fröjd för ögat din trädgård är! Ha en riktigt vacker helg! ♥︎

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...beundransvärt ordentligt...fniss...men Varmt Tack! Född så :o) När man gillar det man gör brukar det bli mycket bra :o)

      Radera