10 juli 2014

Stolt som en tupp


IMG_5497

Plättblad är väl ändå något av det vackraste som finns?! I all sin enkelhet, så vacker!

IMG_5502

Citronmeliss & Nalle Puh

IMG_5500

Fjolårets gladioler. Växer som den, sen hettan slog till.

 IMG_5501
 
En Dalia i återbruk :)

IMG_5504

Och en till tapper en!

IMG_5508

Stolt som en tupp visar jag upp bilder på kölar och växter som 'blev kvar i garaget' och nu växer det som bara den. Plättbladen bannades Gubben över förra hösten där den stor som en buske tog över halva garagegolvet. Jag blev arg, klippte ner den och lät krukan stå kvar bara för att jag var sur :o) Och i våras överraskades jag rejält när små gröna blad syntes. Så frodig nu! Citronmelissen blev kvar i en hink i misstag. En äldre dambekant till mig odlar samma Daliaknölar om och om igen, men att mina knölar från i fjol skulle ta sig trodde jag aldrig. Dessutom glömde jag bort dem i garaget där de brukar stå om vintrarna. De har en tid stått i det lilla fula växthuset och tagit igen efter den kalla försommaren.

IMG_5514

Elefantgräset har jag övervintrat flera år och i sommar delade jag det. Men att de brokiga klövern skulle övervintra var en chansning. Det är jätte vackert tillsammans med det rödgröna gräset. Lite hängigt på dagens foto p.g.a. hettan.

IMG_5493

I våras delade jag på Fackelliljan. Den blommade så fint förra hösten och gillar inte att delas men krukan blev helt enkelt för liten. Den övervintrar jag också alla år i garaget. Det har hänt mycket på gården de senaste dagarna. Vi har byggt och fixat trots hettan. Många pauser och mycket dricka.

IMG_5513

Och sen får man stå ut med röran under arbetets gång :)

IMG_5510
2 kommentarer:

 1. Hej i värmen ! Vad fina övervintrare du har, visste inte ens att man kunde göra så där med plättblad ! Du har verkligen "gröna fingrar" !! Hos mej var det nog bara nån enstaka pelargon som kvicknade till igen ! God fortsättning på sommaren och projekten !
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj på dig med! :o) Ja men sidu de visste ju inte jag heller! Ett lyckat misstag/test! Gröna fingrar...tjaa...försök och misstag snarare :o)

   Må gott, du med!

   Radera