25 juni 2014

'Ruohosilppu'


Hejsan på er! Denna dam hinner inte alls blogga just nu. En hel del att stöka undan innan semestern, både på jobb och privat. Men ett litet tips slänger jag in i all hast, bara för att det är högaktuellt. (...tja eller...inte ens gräset växer eftersom det är så blåsigt och fruktansvärt kallt, men ändå ifall ni klipper gräs.)

IMG_4832

Detta tips har jag läst om säkert tusen gånger men inte vågat prova för att jag varit rädd för ännu mer ogräs. Nu är det testat även i vårt potatisland och verkar bli framgång. Vi har några sängar potatis som vi nu täckt med 'ruohosilppu'. Attans bra benämning på de andra inhemska. Helt enkelt gräs som vi samlat när gräsmattan klipps. Håller ogräs borta, göder, håller fukten kvar och påskyndar växterna för att det värmer. Perfekt, eller hur?! :o) Här kan ni kika på resten av grönsakslandet.
2 kommentarer:

  1. Det där ser intressant ut. Och låter bra om det håller ogräset borta. Är det första gången ni testar det?

    SvaraRadera
  2. Jepp, första gången! Alla trädgårdsmästare gör så men jag har varit lite feg. Toimar huippu bra! Vi behöver inte mulla potatisen alls eftersom vi strör på nytt gräs varje gång vi klippt! Testa vetja!

    SvaraRadera