4 juni 2014

Framgården


IMG_4514

Rabatten med syrenerna. Gången förbi trädäcket fram till entrén.

IMG_4507

Där bakom, rabatten jag planterade om i fjol - Aronia på stam.

IMG_4516

'Strandvägen' och den fortfarande tomma lilla fontänen till höger.

IMG_4558

IMG_4511

Stenpartiet vi lekstugan.

IMG_4509

Och från andra hållet.

IMG_4510

Det 10-åriga äppelträdet.

IMG_4513

Hejsan på er! Här agerar jag sjuksyster och varit hemma med en förkyld Lillebror. Ögoninflammation i bägge ögonen fick han dessutom. Tidigt i morse väckte han mig, där han sovit vid min sida, vi låg bägge i ett hav av näsblod. Gissa bara hur rädd jag blev när jag såg förödelsen tills jag förstod vad det var. Efter fyra dygn med förkylning verkar det idag ge med sig lite.

IMG_4523

Ett drös av bilder på vår framgård just nu. Gården som jag fixat och vårdat med stor entusiasm i tio års tid. (Skrev ju i förra inlägget att vi firade 10 år i huset). Flyttat en del plantor flera gånger innan jag blivit nöjd. Riktigt nöjd blir jag väl aldrig?! Jag kommer på nya idéer och visionerar vidare. Och för att genomföra alla drömmar behövs också en tjock plånbok. Hade stora trädgårdsdrömmar när vi flyttade hit men eftersom Gubben tidigare jobbade väldigt mycket sommartid, fick jag förverkliga planteringarna efter det jag själv klarade av med tre små barn. Jag har använt mycket natursten som jag plockat på tomten och som inte syns om det blir lite snett och vint. Förstorat och förbättrat an efter.

IMG_4524

'Strandvägen' intill trädäcket.

IMG_4551

'Kina-trädgården' runt hörnet av trädäcket.

 IMG_4560

Utsikt från trappan. Där ser ni lite av de nylagda plattorna också.
IMG_45614 kommentarer:

 1. Vilket vackert hus och trädgård ni har! Där har det jobbats minsann! En fördel är ju om man är hemma på somrarna ;o) så något blir gjort! Så enhetlig det är med alla grannhusen i samma stil och kulör!
  Ha en skön helg! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har nog gått åt några jobbtimmar :o) Trädgårdssysslor är manna för min själ!

   Radera
 2. OJOJOJ, vad fint ni har det!

  SvaraRadera