24 mars 2014

Hovsömmerskan


Måndagskvällen till ära bjuder jag på exklusivt bildmaterial från en gången tid! Ja, för gången är det definitivt! Nästan 20 år sen! Bra med en mor som förstår sig på antikvärdet i viktiga tidningsurklipp. Ha haa! Och jo, det är inget skämt att jag under mina studier fick vara med och sy kläder till prinsessor och andra celebriteterna i Stockholm. Synd bara att jag inte fattade att stanna kvar på jobbet när kronprinsessan Victoria skulle komma och prova in sin klänning. Fniss! En ung dam från Finland, med fötterna på jorden, skulle väl inte göra övertid för en sån bagatell som hon :o) Oj, galenskaper! Hur tänkte jag månne då?! :o)


Prinsessan Christina fick jag däremot träffa. En underbar jordnära kvinna! Och Lars Wallin skyltade fönstren, om jag inte missminner mig. En mycket blyg och tyst Lars på den tiden. Och när Fröken Sverige 1994 sändes till Miss Universum tävlingarna bar hon en aftonklänning i guldfärgad spets. Thalia finns kvar på Östermalm på Karlavägen 62 i Stockholm (tänk att jag kan adressen ännu?!) med den sympatisk ägaren Göran Alfredsson, som läste högläsning för oss i sy ateljén, ur lokaltidningen från Syd-Österbotten i Finland. Där hade jag kunnat gör karriär om jag inte längtat tillbaka till min Gubbe. En kul story som jag ska berätta för våra barnbarn någon gång sen...p.s. Ifall att ni blir riktigt ivriga och vill lusläsa, kan ni klicka bilden större :o)

4 kommentarer:

 1. Otroligt! Thalia! Det var inte illa och vilken erfarenhet och trevligt minne för dig. Något att berätta för barnbarnen, definitivt! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det kul :) Oj, så annorlunda jag gjort om jag fått göra beslutet idag. Tackade nej till jobberbjudandet och ett liv i storstaden. Jag skulle hem till Vasa. Studera klart och få min examen. Hade aldrig kunnat tänka mig att bli "papperslös" beklädnadstekniker. Så skulle jag ju dessutom fortsätta till textillärare...Och idag är jag så nöjd med tillvaron i "hemsoporna" :)

   Radera
 2. Vilka fina minnen och så bra att det finns dokumenterat!
  Visst får du lägga in en beställning på svarta tavlan, om du vill ha en ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl minnen som gör livet :) Jahapp, då får jag börja planera var jag kunde hänga en sån :)

   Radera