28 augusti 2011

Villa-avslutning

God Morgon!

Ja, för morgon är det för oss. Det blev en sen natt ute i mörkret för oss alla, t o m Lillebror var uppe ännu efter tolvslaget. Vi fira med buller och bång :o) Det var en fest på barnens villkor och enligt deras önskemål.  Vi hade otroligt varmt för årstiden, +24 i skuggan och vindstilla. Hur varmt det var i solen på terrassen där vi stekte raclett, kolla vi aldrig, men kan säga att det var hett! Både i luften och runt racletten.


Lamm- och nötkött, potatis från eget land, bacon och en hel massa annat gott. I stekpannorna undertill gratinerades en blandning godare än den andra. Det osar och sprätter fett, klottigt och hett, men barnen älskar det. Visst får även jag erkänna att det var mycket gott...och mycket städ efteråt :o) Tur att vi kunde äta ute.

Vår villa-avslutningsbrasa i år :o)


När mörkret kom blev det dags för det stora raketerna. Alla de små var redan då förbrukade :o) Våra grannar kom på besök så det blev dubbeluppsättning raketer, vilket gjorde Storebror extra lycklig. Vi grillade nattmat i mörkret och njöt av grannarnas sällskap.


Mina egenhändigt gjorda spetslyktor lyste fint i nattens mörker. Här står de ännu på bordet. Jag hängde upp ett gäng under terrassparasollet. Där satt vi och myste under "stjärnhimlen" som lyktornas spetsmönster bildade.


Hoppas ni alla också haft en mysig helg med era kära!

Skön Söndag till er!6 kommentarer:

 1. Härligt vackra lyktor! Spetsen kommer fram så fint!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. myyysigt! Det var verkligen en ovanlig villaavslutning med det varma vädret. Ha en fin kommande vecka :)

  SvaraRadera
 3. Skönaste veneziaden på många många år, gick i kortärmat hur sent som helst och annars brukar vi få ladda med vinterjackor där ute vid havet... Nästan vindstilla, och nästan löjligt pastellig solnedgång :) En massa facklor längs strandlinjen, det var så vackert med raketerna och allt. God mat och familjen runt, vad kan man mer önska?! Följande dag blåste det upp och det var riktigt skönt i värmen. Plockade ännu blåbär och svamp. Kramar från Kokkola och Vexala!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst var det en otroligt varm helg! Krama till er alla!

  SvaraRadera