6 augusti 2011

Spaljerat träd

God Morgon!

Oj, så de regnar! Det behövdes verkligen, men nu har grödorna fått vad de behöver för en tid igen, så de kunde gott sluta regna. Visst? Väderutsikterna för de kommande dagarna lovade inte många solglimtar.

Nu har jag gjort nåt intressant som jag länge drömt om. Jag har spaljerat ett träd. Ett lågväxande körsbärsträd. Om jag sen gjort rätt eller fel återstår att se. Jag har läst på lite hur man gör, men jag är verkligen ingen trädgårdsmästare eller arborist. Tycker det är roligt att prova på nått nytt. Och om jag sen misslyckas är jag bara ett träd fattigare :o)


En gammal stol och ampeljordgubbarna fick göra trädet sällskap. Takpannorna har jag satt ner för att avgränsa mot potatislandet. "Man tager vad man haver".


För att få önskad form skall trädet beskäras varje år. När det vuxit till sig lite är de tänkt att de mer eller mindre skall täcka hela spaljén. Kan bli rätt fint med ett vitt blomhav om våren och körsbär på hösten.


Kanske ni kommer ihåg att jag i vårast skrev att vi ska bygga till spaljén lite. Annars kan ni kika här. Vi har en "modul" kvar att bygga (den kommer precis där jag kapat bilden) Till den behövs svets, så vi får avvakta tills vi får hjälp.


Såhär ser grönsakslandet ut just nu. Lökarna leker "lagt kort ligger" :o)Nu tar jag några dagars bloggpaus. Ska njuta och tillbringa tid med familjen, glömma alla måsten, och ta vara på de sista dagarna för skolan börjar. Vi hörs sen igen!

Önskar er alla en mysig helg i regnet!

3 kommentarer:

  1. Å, vad jag gillar dina spaljefunktioner ! Det där med spaljerat körsbärsträd va ju hur fiffigt som helst ! Ser frodigt och fint ut i din trädgård ! Njut av de sista lediga dagarna nu ! H. Carina

    SvaraRadera
  2. Oj, det där såg intressant ut! Hoppas det lyckas! Kan verkligen bli jättefint!

    SvaraRadera
  3. Tack för uppmuntran! Vi ska hoppas på det bästa!

    SvaraRadera