31 juli 2011

Den första...

Klockan 9.00 - vindstilla, klarblå himmel och termometern visar +26 garder. Verkligen Sköna Söndag!

Hej!

Den första tomaten har redan mognat. Med tanke på att plantan står under bar himmel. Inte i le, ej heller i söderläge och eftersom vi inte bor på de sydligaste breddgraderna, så är det rätt tidigt. Men sommaren har ju varit den varmaste på flera år. Passande väder för tomaterna.


Det finns en hel del som ska hinna ändra färg ännu. Får se hu det går?! Förra hösten hann tomaterna knappt bli röda. Jag tog till vara de små gröna kartorna och konserverade dem. Busenkelt och jätte gott! Recept och bilder hittar ni här.

Jag har varit ute i trädgården på förmiddagen, njutit och fixat lite. Nu kaffe- och bloggpaus. Jag ska ut och fortsätter. Vi har annat kul på agendan i dag också. Det gäller att passa på när vädret är vackert :o)


Njut av denna Sköna Söndag!
Kram!

4 kommentarer:

 1. Skönt för er att ha fått värmen upp till er... Är är nu helt ok ute skären.. Men vi har ju haft en längre tid hett, hett och fuktigt hos oss.. Men i gårkväll var det första gången pålänge som man gick och sova och det var svalt :)
  Ha det bra !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Knippsa bort blad nerifrån plantan åtminstone så mycket som till första klasen med tomater. Då behöver inte plantan ge så mycket energi o näring åt bladen utan får ge det åt tomaterna i stället.
  Kram, Annika

  SvaraRadera
 3. Hej! Jo, jag vet men jag tycker det blir så fult. Estetiken går före, denna gång :o) Tack för tipset i alla fall. Kul att du följer min blogg! Kram på Dig!

  SvaraRadera
 4. Ännu en vacker dag på våra breddgrader! Här hämtar vi tomater från en odlare, men visst skulle det vara trevligt att få plocka egna! Ha en fin dag! :o)

  SvaraRadera