13 februari 2018

De magiska elva


Untitled

De lyckan man ser i ett barns ögon, är den sanna lyckan, tänker jag. Den genuina. Som när ett barn fyller år. Och barnet sprudlar av lycka. Lillebror fyllde elva förra veckan och vi har minsann firat honom.

Untitled

Födelsedagsfrukost 07.15, en vardag, innan skolan började kl 8.00. Födelsedagsfest vid stugan för mor- och farföräldrar. Lillebror bjöd på tårta han bakat själv. Bäddade in den i triljoner marshmallows och hutlöst mycket strössel. Men god var den! Och precis så som han ville ha den. Det är det viktigaste!

Untitled

I söndags hade vi igen kalas. Hemma denna gång och med blåvitt hockey-tema. Det hade Lillebror önskat redan flera månader sedan, då när han hittade blåa och vita ballonger med hockeyspelare på.

Untitled

Han önskade sin favorittårta, prinsesstårta, och så fick det bli. Blå marsipan och hockeytema här också. Kvällen innan kalaset knåpade vi ihop dekorationerna till tårtan. Jag hade fantiserat något helt annat, men nu var de Lillebrors tårta och han fick självfallet bestämma. Han var så nöjd över resultatet.

Untitled

Inget kalas utan chokotårta hos oss. Så har det nästan blivit. Jag testade nytt recept, ett hitte-på-recept som vanligt. Det blev allt annat än lyckat. Gästerna gillade, men inte jag. Fniss! Gör om gör rätt. Får testa vidare.

Untitled

Det är längesedan jag visat en endaste bild på inredning hemifrån. Det har inte hänt speciellt stora förändringar och har därför inget nytt att visa. En drös nya kuddar innan jul, var allt i inredningsväg här på hemmafronten. Ett kalasfint kök har vi nu i alla fall. Ja, inte vit duk och kaffedukning, men partygirlanger och ballonger. De får hänga kvar i väntan på kompiskalas.

UntitledInga kommentarer:

Skicka en kommentar