25 januari 2017

Kött på påse


Untitled

Busenkelt och herrans gott middagstips! Något som sköter sig själv efter att du förberett och satt i det ugnen. Kött på påse! Välj kött ni gillar. Vi har här inre stek av nöt. Går lika bra med gris eller kyckling. Sätt köttet i en skinkpåse och fyll på med rotfrukter och frukter. Häll även på vatten. Alternativt blandat med saft, t ex svartvinbärssaft. Eller vatten och en klick gelé. Man kan lyxa till det med öl också. Vi satt ½ liter vatten och en tärning köttbuljong på den nästan 2kg stora steken. Vi hade äpplen från vår egen trädgård som var väldigt saftiga så då kan man minska mängden vätska.

Untitled

Här använde vi morot, kålrot, lök, röda och gröna äpplen, vitlök och rotselleri. Men som sagt, ta de ni tycker om. Vi kryddade med svartpeppar, salt och lagerblad. Stäng påsen, men klipp upp ett litet hål så att inte påsen spränger när det blir varmt och börjar koka. Vilket kött och mängd, bestämmer stektiden i ugnen. De står oftast skrivet på stekens påse eller kolla recept.

Untitled

Genom de lilla uppklippta hålet i stekpåsen pillar vi in stekmätaren för att hålla koll och veta när steken är klar. Ja, eller jag då. Mina man som är kock drar det där ur rockärmen. Fniss! Vi serverade denna gång med enkelt tillredda tilltugg. Stekt bacon med gröna bönor och smörstekt brysselkål, samt potatis.

UntitledInga kommentarer:

Skicka en kommentar