9 augusti 2014

Het ärlighet


IMG_6432

Aronian jag planterade i fjol mår fint.

IMG_6433

Då tar vi torsdagens inlägg på lördagen. Det jag fotade då på morgonen i hettan och skulle publicera men omständigheterna ville något annat. Efter alla heta, torra veckor och våldsamma åskskurar mår vissa delar av min trädgård inte så bra. Jag har inte vattnat så effektivt som jag annars brukar heller. Och resultatet syns. Torrt och sönderbränt.

IMG_6427

Smörbollarna är ett minne blott. Lite annat än i fjol. Likaså Rosenbräckan.

IMG_6428

Torrt, torrare, torrast. I rubriken lovade jag ärlighet. Fniss! Så ser min annars så fina trädgård ut.

 IMG_6426

IMG_6401

En nytjärad väldoftande kompost kan man alltid glädjas åt. Den byggde Gubben i fjol somras.

IMG_6442

Aldrig någonsin har tomaterna låtit vänta på sig så här länge.

IMG_6445

Sen kan man bli positivt överraskad också. Det såg ut som om klematisen 'Riga' på bakgården hade dött. Klippte ner den och vips orkade den ändå. Den har varit lika buskig som den på spaljén intill.

IMG_6447

Detta lutande torn ska åtgärdas snarast. Den fina storblommiga klematisen växer lika fint som alltid. Men så kraftigt att den brukar välta med sina 3meter ovan jord. En ny ställning på kommande. Ska vi er snart så kan ni göra en likadan vi behov.

IMG_6421

Lite nytt på gång också. Fick hallonplantor av min lillasyster så vi skall förstora de lilla hallonlandet med nån meter. Bygga nya växtstöd i annan modell. Kan visa sen om ni så önskar?

IMG_6423


Även här trodde jag att det dött, men kommer nya skott hur fint som helst. Vildvin på staketet intill träddäcket. Blir så vackert rött till hösten.

IMG_6443

IMG_6444

Och en sista bild. Gassande stekhett 'sommarhus'!
Nu drar jag i väg på Sundom Loppisrace! Kom ni också!

IMG_6425
4 kommentarer:

 1. Även om vissa växter är torra hos dig har du min största beundran för hur prydligt allt är. Vår trädgård är den mest försummade i sommar och härom dagen välte åskvädret en björk över gräsmatta och trappräcke. Så vackert, vackert säger jag om dina bilder! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nej! Tur i oturen hade ni då?! Kunde ju gått mycket illa med björken. Det har verkligen varit tuffa åskväder. Tack för din beundran! :o)

   Radera
 2. Så frodigt det ser ut trots hettan vi haft. Älskar klematisen , min har av någon konstig anledning inte alls mått bra i år. Ha en bra start på den nya veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja klematisen är fin! Finns så många sorter att välja mellan så man blir riktigt villrådig. Kanske din klematis lidit av torkan?

   Det samma till dig!

   Radera