15 maj 2014

Gladioler & Glass


IMG_4262

Och så vårens husmorstips! Samma procedur som förra våren men denna gång i enkla glasslådor. Två sorters gladioler och 'Liatris' d.v.s. Rosenstav. Såhär fina och mäktiga var de förra hösten efter att jag planterat ut dem. Den gula stora daliaknölen låter jag ligga i vattenbad nån timme innan jag planterar den i kruka utomhus. Sen 'plastar' jag in krukan för att inte frosten ska ta den. Knölarna och lökarna köpte jag från Lidl för ett par euro påsen. Hej svejs, nu går jag ut och planterar!

IMG_4261
5 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Det där kommer jag absolut att testa. Skall bara inhandla lite mera knölar först :)
  Har just blivit klar med ett annat tips som jag knyckt från din blogg, den att göra ett litet "växthus" av en lastpall. Blev riktigt bra. Så tack för det me!

  Härliga vårdagar till dig!

  SvaraRadera
 2. Ååå, vad kul att höra att du hittat tips på bloggen! Underbart! Det 'växthuset' är enkelt fixat för billig peng :o) Och återbruk!

  Solig vår till dig också!

  SvaraRadera
 3. Först måste jag säga att du skriver en riktigt härlig blogg. :)
  Har själv av dessa lökar och knölar liggandes härhemma med som jag skall plantera inom kort men som du skrev om att inte kölden tar dem, hur "plastar" du in krukan och vad använder du? Tar gärna emot tips. // Teresa från k-stad

  SvaraRadera
 4. Hej Teresa från K:stad! :) K:stad är toppen! Kul att du tittar in och gillar det jag skriver. Framförallt varmt tack för att tar dig tid och skriver en hälsning!

  Plastar i med diverse olika "plasthus", med man tager vad man haver principen. De enklaste är att dra en plastpåse över krukan. Bara för att åstadkomma "växthusklimat" liksom. I länken under kanske du hittar enkla återbruks-tips. Lycka till!

  http://seraliasstuga.blogspot.fi/2012/06/vaxthus.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här en till länk :)
   http://seraliasstuga.blogspot.fi/2013/06/ful-plastkoija.html

   Radera