24 november 2013

Pappas konst i hallenHurja, vad denna helg gått fort! Brukar bli så när man har kul. Gubben jobbade igår sent in på natten så barnen och fixade lördagsmyset själva. Storasyster gjorde magiskt god pizza till oss. Härligt med barn som är matintresserade. I fredags visade jag er vardagsrummet och nu blir det hall. Hallen pryds av en akvarellmålning som min pappa gjort i skolan någon gång på 1950-talet. I taket svävar en munblåst glasboll som jag köpte på Stundars för nåt år sen. Fick en vacker flaska av min lilla syrra i gåva och gjorde lampa av den. Skärmen är på tok för liten och borde bytas ut. Men det får bli sen! :)
 

Den gamla stolen utan skruv. Värdesätter hantverket med trätappning. Den har jag restaurerat 1996 med ljunga lasyrolja och pulverpigment, för att någorlunda åstadkomma samma nyans som kommoden, som är i original skick. Att jobba med lasyr är kul. Man kan rista in nästan vad som helst innan oljan torkat. Eftersom jag satt hallmattan i vardagsrummet fick det bli en ljus annan matta i hallen. Och den röda tråden då? Ocean green is the color! :)Hej hallo, ni hinner ännu delta i utlottningen av textilerna!4 kommentarer:

 1. Så fint det matchar - lampfoten, glasbollen och flaskan på tavlan. Och ni har ännu fast telefon - wow! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, antikt! Det är nog ren säkerhet tills alla i stugan behärskar mobil klanderfritt :)

   Radera
 2. Teidän koti on niin kaunis ja harmoninen. Olohuoneen kuvatkin olivat niin upeita( meil muuten sama Pentikin lamppu samanvärisellä varjostimella).
  T:kirsi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Kirsi! Mikä sattuma! Meillä siis yhtä hyvä maku :)

   Radera