13 februari 2012

Poncho

 Hipphej!

Jag har förmånen att ha en mamma som är väldigt händig. Hon stickar, virkar, knypplar spets, broderar vad som helst, väver mattor, tapetserar möbler, målar korgar och borstar, binder de vackraste blombuketter, gjuter betongskulpturer, syr kläder...listan blir hur lång som helst! Ja, då har jag inte ens nämnt allt de husliga. Byta cykelkedja och cykeldäck gör hon också. Kort och gott - hon kan allt! Sådan ska jag bli när jag blir stor. ;o)


Hon har stickat ponchon. Mysigt mjuka och härligt värmande.


Nu ska jag sy vidare. Syr klänning åt Storasyster. En super cool
klänning till helgens fest. Min lillasysters bröllop! Väntar så!

Nati Nati!

8 kommentarer:

 1. Min mamma är likadan! Jag kommer på idéerna och hon förverkligar dem - superbra! :-) Jättefin poncho!

  SvaraRadera
 2. Tack, hoppas min mamma läser dina fina ord!? Visst har vi det bra vi med sådana mammor!?

  SvaraRadera
 3. Hei tytöntylleröt omat ja vieraan! Kiitos Anna-Lenalle! Minua vähäsen surettaa kun meistä aika jättää niin ette osaa sukkia-lapasia kutoa,se on katoava perintö.Joten olisi niin kuin aika opetella,en tiedä kuinka on A-L laita kutomisessa,tiedän vain oman tyttöni osaamisen.Talvi terveisin r-mummo.

  SvaraRadera
 4. Jag lärde mig virka och sticka i skolan, men jag har tyvärr glömt hur man gör. Jag skulle gärna lära mig igen, för jag skulle vilja kunna sticka vantar och sockor till mina barn.

  SvaraRadera
 5. Anna-Lena, vi får ta tag i saken. Jag bjuder hit mamma och dig så får vi ställa till med en riktig stick-junta :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken fin poncho, en sådan skulle jag också kunna tänka mig!

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Vilken jättefin poncho. Det är inte möjligt att få ta del av stickmönstret på den ponchon? i så fall så har jag monmor@me.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Monica!
   Tack! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med mönster eftersom min mamma stickat den "bara sådär" efter att jag sett en bild och förklarat hur jag vill att den ska se ut. Själv kan inte sticka alls.

   Skön höst till dig!

   Radera