27 mars 2011

Lujsare Tider

Då har vi sommartid! Härligt att sommaren närmar sig! I och för sig känns det kanske inte riktigt så, när man tittar ut och det är 1.8m höga drivor med snö på terrassen. De ska väl smälta till midsommar?! Att flytta klockan farm och tillbaka tycker jag är rätt onödigt. Varför inte ha samma tid året om?! Dag och natt kommer ju ändå. Jobbigast är det för Lillebror med dessa tidsändringar. Hela dagsrytmen rubbas eftersom han ännu sover middag. Visst kan man bränna ljus även om vi går mot ljusare tider? Jag bränner faktiskt ljus året om. Jag tycker om skenet av stearinljus. Mysigt och romantiskt.


I höstas band jag kransar av björkris, som bara den. När jag tyckte att det blev för många dörrkransar,  vilket de blev av de flesta, föddes idéen att göra ljuskronor. Målade kransen vit, dekorerade med ljus och glasprismor. Vacker dekoration året om.

Sidobordet i vardagsrummet. Jag slog på stort och köpte röda tulpaner, istället för vita, som jag oftast väljer. Det var ett bra val denna gång. Fin kontrast till i den kritvita vasen. Dessa fina vaser kommer från Inredning Cannelle. I den ena satt jag Pentiks ljushållare och de blev en urtjusig lykta.

4 kommentarer:

 1. håller med om att "klockvridase" känns lite onödigt! Barnen är i obalans och dygnsrytmen rubbas... Härliga ljuskronor du gjort :)

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Javisst, barnen lider mest!

  SvaraRadera
 3. Kyllä minullakin on vaikkeaa kellon kanssa, antaisivat olla kääntämättä sitä edes takaisin, päivärytmi ja uni ovat aivan sikin sokin. Hyi Hyi!! Näin se on kun kirjoituspöytä miehet saa päättää.Lapsille se on viellä vaikeampaa kun eivät ymmärrä mistä on kysymys.rm.

  SvaraRadera