7 december 2016

Kristyr och slottsbal


IMG_5923-1

Hallo där! December, jul och en massa skoj! Så mycket skoj att det nästan blir en aning bråttom faktiskt. Jag har lovat bort mig hit och dit. Till skolan, fritids, vänner mm. Talkoinsatser och dylikt som värmer hjärtat när man väl varit där och kunnat hjälpa till. 

IMG_5921-1

Ja, och då har julnörden i mig också vaknat till liv för några veckor sedan. Den nörden kan verkligen kännas jobbig om man inte gillar julen och allt som hör därtill. Men jag gör det! Massor! Gillar alltså! Jag gillar ALLT som jul och advent innebär. Stämningen, förberedelserna, pirret, hemligheterna, julbelysningen, julpyntet och framförallt pysslet.

IMG_5919-1

Gubben och Lillebror har bakat pepparkakshus. Av degen som blev över bakade de lite pepparkakor som jag tänker hänga i granen på Gubbens jobb. I går gick jag banans med kristyren. Bänkad framför tv:n och självständighetsdagens slottsbal, spritsade jag som aldrig förr. Ena ögat på kristyren och andra på klänningsprakten i rutan.

IMG_5915-1

Bananas ja! Det var det! Och jösses så kul! Har inte lyckats få till bra kristyr tidigare. Den på tub man får köpa i butiken har jag inte heller lyckats med. Nu när kristyren var perfekt och kvällen framför tv:n lång, spritsade jag på. Nu ska banden trädas i och sen får det pryda garnen på lunchrestaurangen.

IMG_5910-1
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar