3 december 2015

50-tals soffan


IMG_1109 (2)

Där står den, vår nya soffa!

IMG_1098 (2)

En mörkgrå soffa tillsammans med nya bord, den gamla gungstolen och min födelsedagsgåva, den svarta stolen. Höstens loppade golvlampan syns också där, i ena hörnet. En retrolampa för en struntsumma. Lycka!

IMG_1116 (2)

Borden har jag skrivit om tidigare och även den svarta stolen. Gungstolen, en ärvd gåva som varit inhyst i ett hör på övre våningen, sen vi flyttade in. Tidigare i höst fick den flytta ner i vardagsrummet och väntar på nytt tyg. Den naturvita mattan med gråa ränder i 100% ylle är köpt på Anttila.


IMG_1120

Det har varit en lång väg till ny soffa. Jag ville ha en svart, alternativt läder, men familjen sa stop. Vi sökte soffor i svart tyg men hittade inga vi gillade. Vi bestämde oss för soffan Karlstad från Ikea. En två och en tre personers i mörkgrått. När vi väl kom oss till Ikea, såldes den inte mer i den färgen vi ville ha. Vi hittade denna skönhet av en slump och alla tidigare önskemål glömdes. Denna ville vi ha, varenda pinne, i vår familj! Som vanligt, är bilderna inte dagens. Jag har fixat jul och bytt gardiner i vardagsrummet men inte kunnat fota p.g.a. det eviga mörkret. Måste ju dessutom visa detta först! Fniss!


IMG_1126

7 kommentarer: