11 augusti 2015

Jordgubbar och ägg


IMG_0439

Jordgubbarnas tid är här eller egentligen snart förbi kanske? Detta inlägg skrev och fotade jag för över en vecka sen, men har bara inte hunnit publicera. Men tipsen kanske ni kan använda ett nytt år om ni fryst in era "gubbar" redan. Tänk att man aldrig kan få nog av jordgubbar. Även om vi har dem i trädgården köper vi alltid en eller två stora lådor. Vi har så få plantor att vi får en handfull att mumsa i oss dagligen. Herrans söta och goda är de såklart från eget jordgubbsland.

IMG_0436

Jag skivar jordgubbarna och fryser in. Har alltid rårört en del, men inte denna gång. Fryser även in en del hela. Fint och gott att sätta i drinken. Barnen får dem i Sprite och vuxna i t ex skumvin. Mosar man dessutom gubbarna lite, blir det extra gott.

IMG_0444

Tycker det är jätte jobbigt att skriva på askarna vad de innehåller. Eller egentligen sen när asken är tömd och klistermärket eller tejpen ska knapras bort. Det är det jobbigaste! Det löser jag med att sätta lock i olika färger. Sen gäller det att komma ihåg vad varje färg innehöll. Fniss!

IMG_0430

Avslutar med en liten filmsnutt. En enkel liten en som filmades med mobilen. Där ser ni hur enklet det går att skiva jordgubbarna med äggskivaren. Behändigt, mycket behändigt! Och jag är inte sponsrad av dagstidningen Vasabladet! Råkar bara ha på dotterns VBL-förkläde :o) Och i bakgrunden hörs en lycklig liten golfare.

2 kommentarer:

  1. Vill tipsa om att ha jordgubbarna (eller för den delen, annan fryst frukt) i ginger ale istället för sprite- det blir en väldigt god smakkombination.

    SvaraRadera