6 september 2014

Byggprojektet - Den vita soffan


ter8

Sent förra hösten satt jag här (skuggan på bilden) och planerade på allvar. Planeringen har pågått i snart tio år kan jag erkänna. Ett svårlöst dilemma som jag ibland fått gråa hår av. Har hel enkelt inte kommit på lösningen.

IMG_0167

Har aldrig, tyvärr, varit nöjd med detta trädäck och området intill köksväggen. Det däck vi mest tillbringar tid vid sommartid. Nått har alltid varit fel, men har varken haft tid eller pengar att fixa till det. Och för att inte tala om att komma på en någorlunda fiffig och snygg lösning. Skulle helst ha byggt en helt nytt trädäck kring halva huset fram till den andra utgången.

IMG_0166

Ful sockel, besvärlig singel som aldrig hölls på plats och en opraktisk trappa när man ska ner till trädäcket. Tänk er att hoppa där av och an med allt som skall bäras ut vid matdags. Därför hade jag placerat en skiffersten (bilden nedan) på exakt klivavstånd för att inte behöva trampa i taggig småsten.

IMG_0164

Givetvis har de sett trevligare ut sommartid när alla mina blomster och planteringar varit utplacerade.

ter5

Grillen fick en egen plats. Vi stensatte ett litet område där just grillen och några krukor får plats.

IMG_6535

Med andra ord - Nu är det fixat! I sommar löste vi problemet i samband med att vi satte plattor på gången upp till trappa och entrén. En vit bänk av ohyvlade breder fastbyggd i väggen under köksfönstret.

ter7

En perfekt plats i solen med söderläge. I ena ändan byggde vi en nedsänkning för lite elefantgräs, klöver och citronmeliss. Allt det som bott i garaget över vintern och var i akut behov av plantering.

IMG_6593

Och när bollen är i rullning...Det gamla bräderna vi entrén måste också bytas. Här ser ni den nya smidiga trappstegen ner mot trädäcket.

ter2

Krukan och katten intill den nybyggda trappan. Plättbladet, det som överraskande övervintrade i garaget, har verkligen växt till sig.

ter6

Det gamla bolstren kom i bruk igen. Dem jag sydde tidigare i somras som ni redan då fick en sneekpeak på.

ter
ter1

I andra ändan byggde vi en låda att förvara kuddarna i. En enkel grej med svarta gångjärn. Även där ett litet utrymme för blomster. Dahliorna står där denna sommar.

ter4

IMG_6585

Som en ny soffa. Många fler sittplatser och även liggplats, som vissa föredrar...fniss! Mycket mer utrymme och framför allt mer praktiskt. Med rätt enkla medel dessutom. Vi är så nöjda! Bara att konstatera - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...eller hur var det ordspråket går?!

IMG_6541

6 kommentarer:

 1. Men så perfekt! Bättre helhet än så kan det knappast bli!
  Ha en riktigt fin vecka! ♥︎

  SvaraRadera
 2. Hei! kyllä teidän pappa osaa tehdä hienoja kesämööpeliä ! rm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikös vaan! Hyvä meirän pappa! :o)

   Radera
 3. Snyggt! Jag har funderat på en liknande möbel till vårt uterum i stället för en av sofforna, för jag skulle vilja ha rum att ligga, och sofforna är lite för korta och smala för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingela! Vi fick tänka till lite innan :o) Du får komma hit och provligga vår, ta mått och beställa en likadan av din händiga man!

   Radera