27 juni 2013

SnigelFritt


Återigen mina husmorstips :)


Jag har planterat salladen under tunn täckväv. Skar snitt i väven och pickade ner frön. De fula tegelstenarna har jag som stöd för att väven skall flyga iväg. Detta testade jag första gången i fjol och konstaterade att sniglarna ogillar att ta sig över väven. I ärlighetens namn är bilderna en vecka gamla och salladen har växt massor sen dess. Inte en snigel ännu åtminstone. Får se om det blir samma framgång som i fjol?! Visst visste ni att man kan så sallad sommaren lång? På nytt och på nytt för att ha fräsch sallad hela tiden.


Det lilla spaljerade körsbärsträdet stortrivs vid spaljén. Lökarna vippar i vinden. Gräslöken jag flyttade verkar också trivas. Jag har sått mangold bredvid löken och får se hur det lyckas.


2 kommentarer:

 1. Oj va fiffigt med täckväven och va bra allt växer hos dej ! Jag har varit lite dålig på att sköta om min jord i grönsaklandet så får se hur det går med plantorna..dessutom såg jag att nån varit och gnagat på rödkålen..satsar mer och mer på att odla i krukor..blir nog tunnor efter dagens Ernstprogram ! Njut av sommaren och hoppas du får semester snart !
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växer gör det här! :) Ernst tunnor var fina bara han skippat det han band runt dem. Tunnor och krukor är ett toppen alternativ.

   Må gott!

   Radera