13 juli 2017

Loppat och ommålat


IMG_6337
Hallo på er!
Attans så tiden rusar. Rusar ändå på ett bra sätt. Vi har semester hela familjen och fyller dagarna med små som stora projekt. Gubben har just färdigställt en vedeldad pizzaugn och nu murar han en lite större grill. Jag har fixat en enkelt terrass av natursten och skifferplattor vid vårt fritidshus. Inga märkvärdigheter men bra blev det. Har man två hus och två stora trädgårdar tar jobbet där heller aldrig slut. Hemma är det nu under kontroll men vid vårt fritidshus får jag nog ligga i några somrar framöver. Den gamla förfallna trädgården behöver mycket kärlek och omvårdnad. Jag tar lite an efter och njuter av delmålen.

IMG_6695

Jag har så mycket jag skulle vilja blogga om, men har helt enkelt inte gett mig tid. Jag har fotat en del och tänker att när hösten kommer och mörkret faller, kan jag sitta inne och blogga igen. Får se då hur det går...fniss!

IMG_6692 

Vi har hunnit göra några loppisrundor också mellan allt jobbande. Jag köpte bl a en större grå vas och ett klotformad vit vas. Hade lite grejer från tidigare också som fick sig en makeover på samma gång. Loppade fynden var helt okej i färgen, men jag ville testa måla om dem med kalkfärg. Jag spraymålat porslin och keramik tidigare och det blev superbra.

Untitled

Det var rätt knepigt att måla porslin med kalkfärg. Åtminstone den jag använde, en variant på tub. Det var svårt att få det jämt och färgen "suddades ut" om man penslade för mycket. Dessutom behövdes de 3-4 lager innan det täckte helt. Jag föredrar nog sprayfärg. Här några instagram-bilder på slutresultatet. Den rosa bollen tycker jag blev riktigt fin, bara man inte inspekterar den för noga. Fniss!

Untitled

Untitled

Untitled
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar