26 april 2015

Gårdagens stordåd


IMG_9277

Rensat, gödslat och påfyllt med ny jord. Rabatten intill stenläggningen upp till entrén. Längtar till att de två syrenerna ska slå ut i blom, miljontals ljuvligt doftande lila små blommor.

IMG_9282

Scillan i knopp.

IMG_9285-1

Framför den asiatiska trädgården ska det läggas plattor i sommar. Likadant som vi fixade upp till entrén förra sommaren. Är så trött på småsten som rullar hit och dit, och framförallt upp på gräsmattan.

IMG_9298-1

Barnsligt stolt över att kunna fylla på rabatterna med vår egen kompostjord. Ett ekologiskt och förmånligt alternativ dessutom. Bergenian borde också rensa, den blir lätt för yvig, men de fick bli en annan dag.

IMG_9279-1

Passade på att dela löjtnantshjärtan, bergsklint och getrams. Det blev många fina nya plantor. Gubben hann räfsa hela gräsmattan så nu borde gödsel strös ut. Spiderman fick nog av allt trädgårdsfix och la sig pladask :o)

IMG_9294-1

Och visst blommor blåsipporna hos oss också! Fick små plantor av Lillebrors gudmor för många år sen och varje vår de blommar sänder jag henne en varm tanke. De har tacksamt spridits.

IMG_9283-1

Nöjd över den vita syrénhäcken jag planterade i dålig jord med små ynkliga skott uppgrävda från en skogsunge. Nu är den yvig och nästan en och en halv meter hög. Den har växt så fort eftersom jag gödslat och beskärt den varje sommar. Tyvärr blommar den inte p.g.a. den kraftiga beskärningen, men vuxit så de knakat. Tydliga spår av beskärningen. En randig häck :o)

IMG_9288-1

Den tjärade komposten som Gubben byggt för två somrar sen är jag glad över. Praktisk och tillräckligt stor för vår trädgård. Tömde ena sidan på jord igår och vände den andra där vi samlat vårens rensrester. Nästa sommar har vi ny kompostjord igen.

IMG_9286-1

Så såg vår lördag ut! Galet nöjd över jobbet vi fick uträttat. Jag var så mör i kroppen efter att jag avslutat dagen med att vända komposten, så jag ramlade ner i soffan och orkade inte röra en fena. Känns i kroppen ännu i dag. Mer trädgårdsjobb bara så får jag kroppen i skick också! Fniss!

IMG_9292-1Inga kommentarer:

Skicka en kommentar