11 oktober 2013

Ansad kantsten


Här blev det bloggpaus igen men vi tar det med ro :) Vinterförberedelserna i trädgården rullar sakta på. Tagit litet i taget eftersom huvudknoppen bestämmer takten men nämnas bör att fixa i trädgården får mig att må gott. Jag har rensat våtarv 'nate' veckan lång. Underskatta inte ogräs, det säger jag bara! Tar man bort de sista innan snön faller är rabatterna mycket lättsköttare och trevligare att ta i tu med i vår.

 

För nån vecka kom jag på att jag låtit gräsmattan "välla över" kantstenarna. Vilket jag inte ens reflekterat över, de senaste fem åren :) Tog tag i saken och nu är projektet ansad kantsten slutfört (därav bilder från september) Sökte fram en gammal brödkniv och började skära gräsmatta. Hett tips - brödkniven. Perfekt redskap att snabbt få kanten ansad.


Vi har en del av gården asfalterad. Vilket jag nästan tänkte ta ut skilsmässa för en gång i tiden :) Jag var så besviken för att vi inte satte nån form av stenplattor. Det fanns varken tid eller pengar till det då. Asfalteringen blev billigare än stenläggning. Nu i efterhand är jag så nöjd över asfalten. Tack min äkta hälft för att du stod på dig ;o) Barnens bästa lekplats. Bandyplan, slät bollplan för andra spel. Slätt att lära sig cykla på, asfaltkonstverk i alla de slag. Om vintrarna är asfalten lättskött och om vårarna smälter snön bort fort. De fula svårskötta grusgångarna upp till huset skall stenläggas men när vete tipporna...

 

Det vi kantat med är inte ens kantsten. Det finns olika sorters sten som är avsedda för detta ändamål men vi valde denna för att åstadkomma mjukare former som smälter in bland alla trädgårdens naturstenar.


Den rosa/vita rabatten med syrenerna vid uppgången till huset. Kantsten, strandsten (köpt på påsen) runt hela rabatten och även hela "Strandvägen". Större kullerstenar och sen slutligen ojämna olika stora naturstenar. Rätt enkelt egentligen. Bara att plocka dit och om tjälen rubbar till det lite märks det inte ens, vilket det lätt gör med symmetriska radade stenar.


2 kommentarer: