5 januari 2013

3 x 2 dl


Lördag och godisdag! Egentligen är det lite synd att man enbart gör godis till jul. Att göra godis är rätt enkelt, dessutom mer nyttigt än "köpis-godis" utan en massa tillsattsämnen, men framförallt gott. Varför inte göra godis till nästa födelsedagskalas, antingen att bjuda på eller att sända hem lite med kalasgästen. För nån dag sen skrev jag om tryffel och nu blir det ett busenkelt kola-recept.

Kola

2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
4 msk kakao
(om man vill ha choklad kola)

Blanda alla ingredienser i en teflonkastrull. Låt bubbelkoka ca
40min tills smeten är 123-124 garder. Sätt i formar och klart!



Knäck är också supergott! Det finns massor med olika knäckrecept. Spelar egentligen ingen roll vilket man väljer bara man kommer ihåg 1 2 3. Vid 123 grader blir både knäck och kola perfekt härligt sega och goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar