29 mars 2011

Röda Stjälkar

Nu när jag är på G, visar jag mer bilder på mina "matprojekt". Inlagda rödbetsstjälkar. Vi har längesen ätit upp rödbetorna vi odlade förra sommaren. Det blev inte så stor skörd heller, men blast hade vi mängder av. Jag blandade den färska blasten i sallad. Gott och färgglatt. Stjälkarna skar jag i små bitar och blandade en lag på balsamico, socker och kryddor. Syrligt, knaprigt och en fin röd färg att förgylla salladen med. Ögonmat minsann! 


Trädgårdslandet


3 kommentarer:

  1. mmm, vad gott... Det är så god smak i rödbetsbladen!

    SvaraRadera
  2. Oj, visste inte ens att man kan äta rödbetsblad och stjälkar ! Tack för det tipset, jag älskar rödbetor !
    Nu får det bli vår !

    SvaraRadera
  3. Jepp, supergott! Ekologiskt och förmånligt!

    SvaraRadera